Healthy banana breakfast pie:

Velen van jullie zullen wel weten dat naast uiterlijke verzorging en welzijn ik het erg leuk vind gezonde baksels uit te proberen en te delen met jullie.
Vandaag deel ik de healthy banana-chocolate pie; dit is een taart die je als ontbijt kunt eten! Wait, what? Taart tijdens het ontbijt? Ja, taart tijdens het ontbijt. Het is namelijk een gezonde “taart” op basis van kwark en banaan.
In kwark zitten veel eiwitten, oftewel proteinen. Eiwitten zijn – net als koolhydraten en vetten – een voedingsstof van je lichaam. Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen van je lichaam.
Eiwitten zitten in zowel plantaardige als dierlijke producten.
Krijg je te weinig eiwitten binnen, dan kun je last krijgen van vermoeidheid, haaruitval, verlies van spierweefsel en een verstoorde hormoonhuishouding. Belangrijke voedingsstof dus, die eiwitten!

Ingrediënten van de healthy banana breakfast pie:
– 500 gram magere kwark
– 50 gram gestampte havervlokken
– 3 eetlepels honing
– 3 eetlepels kokosolie
– Een schep proteïne poeder: cookies and cream of banaan zijn beiden lekker voor deze taart.
– 1 banaan
– handje hazelnoten
– minimaal 80 procent pure chocolade (bijv. Moser Roth)

Ik maak deze taart vaak zondagavond zodat ik het de volgende ochtenden kan eten!
-Mix de havervlokken met 2 a 3 eetlepels kokosolie en 2 a 3 eetlepels honing,
– Snijd de hazelnoten fijn,
-Mix de havervlokken met kokosolie en honing samen met de hazelnoten tot het goed gemengd is tot een bodemmengsel.
-Pak een taartvorm en doe hier het bodemmengsel van havervlokken in.
– Stamp en duw dit aan met de achterkant van een lepel.
– Zet de taartvorm met bodem in de voorverwarmde oven op 170 graden, 25 tot 30 minuten lang.
– Meng in de tussentijd de kwark met het proteïnepoeder door elkaar.
– Snijd de banaan in plakjes.
– Laat de bodem na de 30 minuten even afkoelen en verdeel dan het kwarkmengsel op de bodem tot het vol is.
– Leg de plakjes banaan boven op de kwark en rasp een beetje van de pure chocolade hierover heen.
– Laat de healthy breakfast pie minimaal een uur in de koelkast staan alvorens je het gaat eten.

Eet Smakelijk!

Liefs,

Marleen
Lena Looks