Ik neem je mee op ontdekkingsreis naar jouw mooiste huid!

Wie wil dat nu niet: een prachtige glow en dat zonder make-up!
Naast de juiste huidverzorging kun je dat mooie gezonde glansje op je gezicht creëren door de juiste voedingsmiddelen te eten,
maar ook door sommige voedingsmiddelen en dranken te vermijden!
In deze blog neem ik je mee op ontdekkingsreis naar jouw mooiste huid.
Allereerst is het belangrijk te weten welke zaken en voedingsstoffen en dranken te vermijden voor een mooie glowy skin.

Koffie; helaas maar waar.. Koffie onttrekt vocht uit je huid, wat resulteert in een doffere en minder elastische huid.
Daarnaast kan koffie ervoor zorgen dat je donkere kringen onder je ogen krijgt als je hier gevoelig voor bent,
koffie en caffeine worden namelijk afgebroken door je nieren en darmen.
Maar wat gebeurt er nou eigenlijk in je lijf tussen de eerste slok en het moment dat je lever alle cafeïne weer heeft afgebroken?
De effecten van cafeïne zijn afhankelijk van een aantal factoren: je leeftijd, drink- en rookgewoonten, lichamelijke gesteldheid en de afbraaksnelheid van cafeïne in je lichaam.
De een reageert dus heftiger op een kop koffie dan de ander. Maar als een paal boven water staat dat cafeïne heel wat lichaamsfuncties beïnvloedt.
Het stofje werkt direct op je hersenen en stimuleert daar de afgifte van twee stresshormonen: cortisol en adrenaline.
Koffie is niet alleen van invloed op processen in je hersenen, ook je nieren en darmen merken het vrijwel direct als jij jouw eerste slok neemt.
Cafeïne beïnvloedt allerlei vaatjes in je nieren waardoor de druk in de filtertjes van de nieren iets toeneemt.
Hierdoor produceer je wat meer urine in het uur na je kop koffie.
Teveel koffie in je lijf zorgt er dus voor dat je nieren hard moeten werken om dit uit je lijf te krijgen, dit kan bij sommige mensen resulteren in donkere kringen rondom de ogen.
Je nieren staan namelijk in verbinding met het gebied rondom je ogen.

Roken; over roken hoef ik natuurlijk niet teveel te vertellen. We weten allemaal dat dit slecht voor je gezondheid maar ook voor je huid is.
Roken geeft een vale huidskleur, verstoppingen wat resulteert in puistjes en geknapte aderen.

Alcohol geeft een ontspannen gevoel en voor veler is het gebruikelijk om na een drukke of stressvolle dag alcohol te drinken.
Wat veel mensen echter niet weten is dat alcohol het aantal stresshormonen in het lichaam juist doet toenemen, waardoor de negatieve effecten van stress verergeren.
Het werkt stiekem dus averechts.
Het probleem draait vooral om het stresshormoon cortisol. Het wrange is dat cortisol ons juist helpt om met stress om te gaan.
Maar dit geldt alleen als we niet te lang worden blootgesteld aan een stressvolle situatie.
Te veel stress zorgt ervoor dat het lichaam niet langer in staat is om de hoeveelheden cortisol adequaat af te breken.
Het gevolg is verhoogde bloeddruk en onderdrukking van het immuunsysteem, wat de kans op ziek worden vergroot.
Ook is het lichaam minder goed in staat om collageen aan te maken en dat is juist nodig voor een gezonde, jonge en glanzende huid.

Stress; zoals ik hierboven al veel heb vermeld kan stress een mooie huid tegen werken. Je lichaam is hierdoor minder in staat de juiste processen
op een goede manier te laten verlopen en zorgt hierdoor indirect voor een verminderde collageenwerking in de huid en dus een sneller ontstaan van fijne lijnen en rimpels.

Maar wat kun je dan wel doen om je huid die mooie glow en veerkracht te geven?
We weten natuurlijk allemaal dat we veel groente en fruit moeten eten en voldoende water moeten drinken.. Maar welke voedingsmiddelen geven nu specifiek die prachtige glow en veerkracht aan je huid?
Dat ga ik je nu vertellen!
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Antioxidanten zijn de echte mooimakers van de huid.
Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines E en C, spoorelementen zoals seleen en bioactieve stoffen, zoals aanwezig in groente en fruit. Antioxidanten vangen vrije radicalen op. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Zo kunnen antioxidanten helpen tegen deze beschadiging en daarmee mogelijk op de lange termijn ziekten als kanker en hart- en vaatziekten voorkomen.

Goed nieuws!

 • Chocolade is goed voor je huid. De antioxidanten in chocolade zorgen voor bescherming tegen vrije radicalen en UV licht. Bye, bye vroegtijdige rimpeltjes. Hoe zit dit? Volgens onderzoek vergroten de polyfenolen in cacao de hoeveelheid zuurstof die het bloed naar je huid vervoert. Vrouwen die drie maanden lang elke dag driehonderd milligram cacaoflavanolen binnenkregen waren niet alleen beter beschermd tegen UV licht. Hun huid werd ook sterker, dikker en zachter. Daarnaast heeft pure chocolade een ontstekingsremmende en zuiverende werking op de huid.

  Wist je dat niet de sinaasappel, maar de
 • rode paprika de vitamine C bom onder de groente- en fruit soorten is? Vitamine C is onmisbaar in dit rijtje van voeding die je huid ondersteunt. Vitamine C zit in veel groente- en fruitsoorten. Helaas wordt veel fruit onrijp geplukt en dit is van invloed op de hoeveelheid vitamine C die onze groenten en fruit bevat.
Vitamine C is belangrijk bij de aanmaak van collageen (bindweefsel).
Vitamine C is een krachtige anti-oxidant en kan UV schade beperken.
Vitamine C zorgt op deze manier dus voor een stevige en egale huid.
 • Rode en blauwe bosvruchten zoals blauwe druiven, frambozen, bramen, blauwe bessen hebben een leverondersteunende werking. Bovendien zijn het krachtige anti-oxidanten. Polyfenolen versterken de werking van vitamine C. Ellaginezuur beschermt tegen de zon en de flavonoïden in deze vruchten hebben een krachtige collageen herstellende werking. Deze anti-oxidanten beschermen de huid tegen nadelige invloeden van zowel binnenuit als buitenaf. Ze gaan huidveroudering tegen doordat ze de afbraak van collageen tegenhouden en tegelijkertijd zorgen voor een goede doorbloeding. Dit zorgt ervoor dat dat zuurstof en voedingstoffen op de juiste plek aankomen en afvalstoffen op hun beurt afgevoerd kunnen worden.
 • Chlorella is een groene zoetwateralg die in sterke mate zonlicht absorbeert. De snelle fotosynthese zorgt ervoor dat chlorella zich snel kan vermenigvuldigen. Deze snelle groei is te danken aan een groeifactor genaamd CGF. Dit stofje blijkt ook de menselijke stofwisseling te stimuleren.
Naast het ondersteunen van de inwendige reiniging, ondersteunt chlorella ook het behoud van een gezonde huid. Chlorella bevat namelijk glucosamine.
Glucosamine zit in ons bindweefsel (en dus onze huid). Het is een onderdeel van collageen en welbekende hyaluronzuur.
Glucosamine heeft als eigenschap dat het vocht vast houdt en op deze manier verhoogt het de elasticiteit van de huid en gaat het rimpeltjes tegen. Wat resulteert in een mooie glowy skin.
 • Rode bieten zijn rijk aan vitamine A, B1, B2, B6 en C en zijn een rijke bron van foliumzuur. Foliumzuur bevordert de aanmaak van nieuwe cellen waardoor wondjes sneller en beter genezen. Bietensap verhoogt de bloedtoevoer naar onze hersenen waardoor we ook een mooie en gezonde huidtint en glans krijgen. Ook werken bietjes positief op de darmen en de lever.
 • Avocado’s: bevatten vitamine B6, C en K. Daarnaast worden bepaalde vitaminen, zoals vitamine A en E, beter opgenomen wanneer ze in combinatie met vetten worden gegeten. Avocado bevordert dus ook de vitamine opname.
Vitamine A helpt bij het zuiveren van je huid en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen het geeft je huid een prachtige gloed. Hiermee gaat vitamine A het verouderingsproces tegen.
Vitamine E beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en stimuleert net als vitamine A de aanmaak van nieuwe huidcellen.
De combinatie van voedingsstoffen in avocado’s zorgt voor een krachtige, ontstekingsremmende werking. Avocado’s bevatten per vrucht wel 10 gram vezels, dit bevordert een goede darmwerking.
 • Brandnetelthee is een echte mooimaker voor je huid, het reinigt je huid en lichaam van binnenuit. Voorkomt acné en verstoppingen en geeft je huid een stralend uiterlijk.Vocht is natuurlijk altijd goed voor je huid, maar 1 kop brandnetelthee per dag doet echt wonderen voor je huid.
 • Bleekselderij:
  Het is erg goed voor je huid. Het drinken van selderijssap helpt je nog jonger te lijken! Het is gevuld met antioxidanten, plus het is hoog in vitamine K, iets dat veel mensen niet genoeg binnenkrijgen.Vitamine K is geweldig om de huid ferm en elastisch te houden en een prachtige glow te geven.Selderij sap bevat ook veel vitaminen A, B en C, die allemaal samenwerken om je een gezonde en stralende huid te geven.
 • Selderij verlaagt tevens de kans op kanker ‘Flavonolen’, ‘furanocoumarinen’ en ‘fenolzuren’ zijn in overvloed aanwezig in selderij sap. Deze anti-kankerverbindingen zijn aangetoond in studies om de verspreiding van kanker te stoppen.Het is goed om kankerverwekkende stoffen uit je lichaam te blokkeren. Om kanker en andere ziektes te voorkomen is een smoothie maken van selderij al een goede eerste stap om je lichaam gezond en vitaal te houden.
 • Bleekselderij is een reinigings- en ontgiftingsmiddel. Selderij is zowel alkalisch als hydraterend en hierdoor is het een geweldige manier om je lichaam te reinigen. Heb je een kater van het afgelopen weekend of heb je teveel lekkers gegeten, verfris je lichaam dan met celery juice. En als je gevoelig bent voor nierstenen kan een glaasje van dat sap ook helpen. Het bevordert de afgifte van water door de nieren, waardoor je vaker en sneller naar de wc moet. Hierdoor verlaten giftige stofjes ook sneller je lichaam.
 • Bleekselderij is een natuurlijk slaapmiddel. Selderij sap wordt vaak voorgesteld door deskundigen als een manier om te ontspannen en in slaap te komen op een natuurlijke manier. Daarnaast is het zo goed omdat het een hoge bloeddruk en stress verlaagd. Ook bevat het magnesium, een mineraal dat bekend staat om kalmerende effecten. De meeste mensen krijgen niet genoeg magnesium binnen, wat grote problemen kan veroorzaken, inclusief slapeloosheid. Dus juice een selderij en drink het in de avond voordat je gaat slapen. Je zult je als herboren voelen de volgende morgen!

Naast deze voedings-en leefstijltips is het van groot belang dat je je huid ook thuis op de juiste manier met de juiste ingrediënten verzorgt en reinigt.
Alpha-H is hier een prachtige ondersteuning in, voor een echte glow raad ik je de Beauty Sleep Power Peel van Alpha-H aan of de Liquid Gold.
Beide producten bevatten een hoog percentage glycolzuur,
glycolzuur zorgt voor vernieuwing van de huid.
Tevens zorgen beide producten voor een optimale collageenwerking in de huid, collageen minimaliseert rimpels en fijne lijnen en geeft je huid veerkracht.
Je kunt natuurlijk ook een behandeling met Alpha-H ondergaan in de salon.

Met deze tips en tricks hoop ik jullie te hebben kunnen helpen in het behalen en behouden van een mooie glanzende en veerkrachtige huid.

Veel eet en leefplezier gewenst en succes met het behalen van de mooiste versie van jou!

Liefs,

Marleen
Lena Looks

Tijdelijke klantenstop

Om de kwaliteit en service voor mijn bestaande klanten te behouden, en met het oog op mijn verlofperiode kan ik op dit moment geen nieuwe klanten voor behandelingen aannemen. Dit geldt voor mensen die nog nooit of langer dan een jaar geleden bij mij zijn geweest.