Weekendbites: Pindakaasrepen

Vandaag deel ik met jullie mijn Pindakaasrepen.
Deze maak ik vaak vóór het weekend, zodat we deze in het weekend lekker kunnen oppeuzelen!
Ik gebruik de 100% pindakaas zonder toegevoegde suikers.

Pindakaas is een erg gezonde lekkernij, (wel met mate natuurlijk!)
Met één hap pindakaas krijg je een heleboel macro’s tegelijk binnen.
100 gram pindakaas bevat namelijk 20 gram koolhydraten, 6 gram vezels, 25 gram eiwitten en 50 gram vet. Natuurlijk raad ik je niet aan om 100 gram pindakaas op te eten, maar het toont wel aan dat pindakaas een goede energiebron is, waarbij vet het grootste aandeel (72 procent) heeft.
50 procent hiervan zijn onverzadigde “gezonde” vetten, die nodig zijn voor een gezond hart en spieren.
Naast goede macro’s, staat pindakaas ook bekend om de juiste micro’s. Zo zit er onder andere Vitamine E, Vitamine B3, Vitamine B6, Magnesium, Foliumzuur in.
Dus.. heb jij tijd over en zin om dit overheerlijke baksel te proberen? Jouw thuisfront en/of vrienden zijn jou hier vast erg dankbaar voor!


Ingrediënten voor 6 stuks
100 gr. pindakaas
30 gr. kokosolie
30 gr. honing
175 gr. havermout
50 gr. gehakte pinda’s en pecannoten
evt. 30 gr. pure chocola (Moser Roth 70%)
20 gr. walnoten, pecannoten

Doe de pindakaas met de kokosolie en de honing in een pan en verwarm kort, blijf ondertussen goed roeren zodat het niet aanbrandt.
Voeg de havermout en de gehakte pinda’s toe en meng door elkaar.
Doe het mengsel in een bakvorm of ovenschaal bekleed met bakpapier.
Hak de overige walnoten en pecannoten en leg deze op het mengsel.
Laat dit vervolgens in de koelkast uitharden.
Verwarm eventueel wat chocola au bain marie.
Drizzle de chocola over de pindakaas repen.
Snijd de pindakaas repen in gelijke stukken met een scherp mes.

Bewaar de pindakaas repen in de koelkast zodat ze hard blijven.
(Ik vries ze ook wel eens in wanneer ik iets teveel heb gemaakt.)

Eet smakelijk dit weekend!

Liefs,
Marleen